Информация

За най-нетърпеливите!!!

Пистата е обработена до междинна станция, при наличие на снеговалеж, пистата ще бъде изцяло обработена!
Ски писта Безбог е с дължина 5 км. и денивелация от 826м. До зоната се стига по 12-километров асфалтов път от гр. Добринище до хижа Гоце Делчев. От хижа Гоце Делчев започва седалкова въжена линия.

Трасето на ски пистата е с различна степен на трудност и тръгвайки от подножието на връх Безбог, се разгръща в борова гора, така че няма никакви рискове за изгубване и излизане извън пистата.

Горната част на пистата от хижа Безбог до междинна станция е подходяща за деца и начинаещи скиори. Добрата видимост и лекия наклон на трасето го правят предпочитано за осъществяване на детски ски състезания.

Долната част на трасето, след междинна станция на лифта, има стръмна част, т.нар. стена, която често е и заледена. Тя трябва да се минава внимателно и с добре подготвени за терена ски. Стената се заобикаля по страничен ски път.

Детската писта е при хижа Гоце Делчев. Тя се обслужва от два влека.

В тази част на Пирин планина винаги има много слънчеви дни и сняг. Пистите се обработват редовно.

Технически характеристики на лифта:

Линията е пусната в редовна експлоатация на 13 август 1989 г. Долната станция се намира на 1485 м н. в., в непосредствена близост до хижа Гоце Делчев. Междинната станция е на 1894 м н. в., а горната - на 2227 м н. в., до хижа Безбог. Лифтът преодолява денивелация от 742 м за 27 мин. (първи участък - 13 мин., втори участък - 14 мин.).

Капацитетните възможности на съоръжението са 500 души на час.  


Дължината на пистата е 5000м. Първият участък, Писта Безбог 1 е 2200 м, а вторият, Писта Безбог 2 - 2800м.
 
Съгласно НАРЕДБАТА  за обезопасяването и информираната обезпеченост на ски пистите в Република България:
  Чл.2,ал.4. На територията на ски пистите НЕ се допуска ползването на превозни средства или на други средства за придвижване, които не са ски или сноуборд, с изключение на превозни средства на ПСС, в случай на изнцидент при строго спазване на изискванията за включен светлинен или звуков сигнал!!!
  Чл.23, ал.1. Потребителите на ски зоните са длъжни да спазват задължителните правила за безопасно поведение, установени от тази наредба и Закона за туризма.
  Чл.23, ал.5. Потребителите на ски зоните/ ски пистите носят лична отговорност за спазването на правилата по ал.1 и на свой риск упражняват снежни спортове в ски зоната/ ски пистите и ползват въжените линии за превоз на хора. Преди да започне да използва услугите, предоставяни в ски зоната/ ски пистите, всеки потребител е длъжен да прецени своето психическо и физическо състояние в момента, конкретните климатични условия, както и дали е в състояние и дали притежава умения на нужното ниво за извършване на съответните действия - каране на ски/ сноуборд по ски пистите в ски зоната и/или използване на прилежащите към тях въжени линии за превоз на хора.

Работно време на лифта:

Зимен сезон от 01.12. до 10.05.
8,30ч.-16:15ч.
!!!! 15:45ч. - последно качване от хижа Гоце Делчев
!!!! 15:45ч. - последно слизане от хижа БезбогПрез зимния сезон единствения начин да се достигне до хижа Безбог е чрез ползването на седалковия лифт. Няма проходим път с кола, затова всички желаещи да се качат на хижата, трябва да се съобразят с фиксираното работно време на лифта!

Фирмата, поддържаща лифтовото стопанство не носи отговорност за спиране на съоръженията при неблагоприятни метеорологични условия и аварии!!!
 
ул. "Търговска" 17 07447 2120 hoteldobrinishte@yahoo.com
Столовата на хижа Безбог работи
!!!Не пропускайте вкусните ястия на нашия готвач!!! Менюто включва разнообразие от супи, прясна риба, салати, скара, крем карамел и десерти. Столовата...
Хижа Безбог е отворена за най-ревностните планинари
Хижа Безбог е Вашият сигурен подслон в Пирин. Независимо от сезоните материалната база се поддържа. В столовата се предлага топъл чай и храна. На посо...
Изкачване на вр. Полежан от х.Безбог - събитие на This Big Trip
https://youtu.be/b_Dp_nazT5M Ето, че видеото от съботното ни изкачване на вр.Полежан е готово. Както ще видите от кадрите, уцелихме страхотно време, н...
5 маршрута за почивните дни
А Вие колко килограма качихте по време на вирусната пандемия и застояването вкъщи?! Влезете във форма с ходене по планински пътеки. Според калкулатора...