Резервациите за Лято на планина в Добринище започнаха

04 април
Планирайте своето планинско лято!
Офертите за настаняване в хотел "Добринище" и хижите Безбог и Гоце Делчев вече са активни на нашия сайт

Пирин планина се отваря за летния туризъм след средата на месец юни като изходна база за всички маршрути е комфортната хижа Безбог.
Отбелязваме началото на лятото с енигматичното посрещане на изгрева на Попово езеро на 22 юни. До 10 юли в планината е вълнуваща пролет, с пъстри цветни поляни, буйни потоци и свежест. Капризите на времето през този период изискват отлична подготовка на туристите.
Границите на парков район Безбог на Национален Парк Пирин се маркират от величествените силуети на върховете: Десилица, Безбог, Полежан, Газей, Старжите, Джангал, Момини двори, Сиврия, Джано.
Циркусите на Попово езеро, на Десилица, Брезнишките езера и Корнишките езера се отличават с невероятни гледки и са достойни за всяка планинска колекция.

Добринище притежава здравословен климат. Районът около хижа Гоце Делчев е признат като изключително подходящ за хора с проблеми на горните дихателните пътища, които често развиват бронхити, лекувани са от пневмонии, страдат от запушен нос и недобър сън. Това се дължи на надморската височина и гъстата борова гора около хижата. Планинският въздух подобрява качеството на кръвта, като увеличава нивото на хемоглобина и подобрява способността за пренасяне на кислород до всяка клетка. В следствие на това, човек се чувства ободрен, зареден с енергия, работоспособен и се радва на добър сън много дълго време. Игличките на бора и неговата кора отделят етерично масло, което убива микробите.

Ако търсите лечение с минерална вода, за Вас е хотел „Добринище“.
Разположен на 5 мин. от Балнеоцентъра на градчето, хотелът предлага изгодни цени за настаняване и дълъг престой. Разполага с традиционна механа с жива музика през зимата, широка тераса- пица ресторант, кафе-бар през всички сезони.
 
Всички оферти
ул. "Търговска" 17 07447 2120 hoteldobrinishte@yahoo.com
Лифтът от хижа Гоце Делчев ще работи до междинна станция
На вниманието на всички планинари! От петък /8 юни/ лифтът от хижа Гоце Делчев ще работи до междинна станция на лифта. Намалени са цените на билетите:...
Прясна пъстърва, цаца и бира на лятната тераса на хотел "Добринище"
Няма нищо по-хубаво от прохладните летни вечери! Съберете се с приятели и се забавлявайте с хапване и пийване на разумни цени. Терасата е с работно вр...
Лифтът до хижа Безбог няма да работи поради технически причини
От  1 юни седалковият лифт от хижа Гоце Делчев до хижа Безбог няма да работи до отстраняване на възникналия технически проблем. До хижа Безбог мо...
Изгревът на Попово езеро на 22 юни
Поредния сезон се търкулна от древния календар на траките и дойде време отново да поставим начало- началото на лятото. Посрещаме го на свято място- По...