Резервациите за Лято на планина в Добринище започнаха

04 април
Планирайте своето планинско лято!
Офертите за настаняване в хотел "Добринище" и хижите Безбог и Гоце Делчев вече са активни на нашия сайт

Пирин планина се отваря за летния туризъм след средата на месец юни като изходна база за всички маршрути е комфортната хижа Безбог.
Отбелязваме началото на лятото с енигматичното посрещане на изгрева на Попово езеро на 22 юни. До 10 юли в планината е вълнуваща пролет, с пъстри цветни поляни, буйни потоци и свежест. Капризите на времето през този период изискват отлична подготовка на туристите.
Границите на парков район Безбог на Национален Парк Пирин се маркират от величествените силуети на върховете: Десилица, Безбог, Полежан, Газей, Старжите, Джангал, Момини двори, Сиврия, Джано.
Циркусите на Попово езеро, на Десилица, Брезнишките езера и Корнишките езера се отличават с невероятни гледки и са достойни за всяка планинска колекция.

Добринище притежава здравословен климат. Районът около хижа Гоце Делчев е признат като изключително подходящ за хора с проблеми на горните дихателните пътища, които често развиват бронхити, лекувани са от пневмонии, страдат от запушен нос и недобър сън. Това се дължи на надморската височина и гъстата борова гора около хижата. Планинският въздух подобрява качеството на кръвта, като увеличава нивото на хемоглобина и подобрява способността за пренасяне на кислород до всяка клетка. В следствие на това, човек се чувства ободрен, зареден с енергия, работоспособен и се радва на добър сън много дълго време. Игличките на бора и неговата кора отделят етерично масло, което убива микробите.

Ако търсите лечение с минерална вода, за Вас е хотел „Добринище“.
Разположен на 5 мин. от Балнеоцентъра на градчето, хотелът предлага изгодни цени за настаняване и дълъг престой. Разполага с традиционна механа с жива музика през зимата, широка тераса- пица ресторант, кафе-бар през всички сезони.
 
Всички оферти
ул. "Търговска" 17 07447 2120 hoteldobrinishte@yahoo.com
Актуално работно време на седалковия лифт до хижа Безбог през април и май
Поради профилактика на съоръжението лифтът от хижа Гоце Делчев до хижа Безбог ще работи с клиенти само в дните петък, събота и неделя от 8:30 до 16:00...
Не пропускайте сутрешното кафе със сладкиш на терасата на хотел
Предложението е за ароматна "Лаваца", сладкиши приготвени в собственото ни сладкарско ателие и сервирани в приятна атмосфера. Терасата на хо...
Празник в Добринище на 6 май
Топене на китки за здраве, пъстри носии, музика и хоро, богата трапеза- споделете деня на светеца Свети Георги с нас!
Великденска програма в Добринище
Потопете се в атмосферта на Великден в Добринище! 8 април от 10:30ч., неделя Концерт на певеца Янко Неделчев, с участието на Магдалена Балабанова на п...