Резервациите за Лято на планина в Добринище започнаха

04 април
Планирайте своето планинско лято!
Офертите за настаняване в хотел "Добринище" и хижите Безбог и Гоце Делчев вече са активни на нашия сайт

Пирин планина се отваря за летния туризъм след средата на месец юни като изходна база за всички маршрути е комфортната хижа Безбог.
Отбелязваме началото на лятото с енигматичното посрещане на изгрева на Попово езеро на 22 юни. До 10 юли в планината е вълнуваща пролет, с пъстри цветни поляни, буйни потоци и свежест. Капризите на времето през този период изискват отлична подготовка на туристите.
Границите на парков район Безбог на Национален Парк Пирин се маркират от величествените силуети на върховете: Десилица, Безбог, Полежан, Газей, Старжите, Джангал, Момини двори, Сиврия, Джано.
Циркусите на Попово езеро, на Десилица, Брезнишките езера и Корнишките езера се отличават с невероятни гледки и са достойни за всяка планинска колекция.

Добринище притежава здравословен климат. Районът около хижа Гоце Делчев е признат като изключително подходящ за хора с проблеми на горните дихателните пътища, които често развиват бронхити, лекувани са от пневмонии, страдат от запушен нос и недобър сън. Това се дължи на надморската височина и гъстата борова гора около хижата. Планинският въздух подобрява качеството на кръвта, като увеличава нивото на хемоглобина и подобрява способността за пренасяне на кислород до всяка клетка. В следствие на това, човек се чувства ободрен, зареден с енергия, работоспособен и се радва на добър сън много дълго време. Игличките на бора и неговата кора отделят етерично масло, което убива микробите.

Ако търсите лечение с минерална вода, за Вас е хотел „Добринище“.
Разположен на 5 мин. от Балнеоцентъра на градчето, хотелът предлага изгодни цени за настаняване и дълъг престой. Разполага с традиционна механа с жива музика през зимата, широка тераса- пица ресторант, кафе-бар през всички сезони.
 
Всички оферти
ул. "Търговска" 17 07447 2120 hoteldobrinishte@yahoo.com
Свободни места в хижа Гоце Делчев от 26 август
Най-хубавата хижа в Пирин предлага хубави и чисти стаи със собствена баня или с баня на етажа. Разполага със столова, лятна тераса, беседка- барбекю. ...
Лифтът от хижа Гоце Делчев до хижа Безбог работи!
Очакваме Ви за Вашето планинско лято в Добринище РАБОТНО ВРЕМЕ НА ЛИФТА ВСЕКИ ДЕН ОТ 8:30ч. ДО 17:00ч. С ПОСЛЕДНО КАЧВАНЕ/СЛИЗАНЕ В 16:45Ч.   Бил...
Сипи си в своя чаша, откажи се от пластмасата!
Спести на природата поредната пластмасова чашка за кафе- сипи си в своя чаша! Комплекс Добринище се присъединява към глобалната инициатива за намалява...
Статия в списанието "Нешанъл Джеографик" за Добринище
Изгревът на Попово езеро и природните богатства на Добринище влязоха в полезрението на "Нешанъл джеографик". Запазената околна среда, уважен...