Ползите от минералната вода в Добринище

14 ноември

Добринишката минерална вода е флуорна, силициева, хидрокарбонатно-сулфатна

Как да разбираме това?!
Ако влезете със сребърни бижути в минералните басейни на Балнеолечебницата, те веднага ще потъмнеят. Причината за това е в сярата.

Сярата

е минерал, който естествено се среща в близост до горещи извори и вулканични кратери.  Сярата е във всяка наша клетка и съставлява 25% от общото ни телесно тегло. Тя е концентрирана в КЕРАТИНА, който подсилва косата, кожата и ноктите. Освен това, черният дроб се нуждае от сяра, за да преработва алкохола и редица лекарства.

Сулфати

се наричат солите и естерите на сярната киселина. Повечето сулфати са разтворими във вода и съдействат за поддържането на електролитния баланс в тялото и неговата добра хидратация.
Високо протеиновите храни са добър източник на сяра. Сяра се съдържа още в яйчния жълтък, чесън, лук, брюкселско зеле, малини, пшеничен зародиш, сушен боб, зеле, риба, соя и ряпа.

Силиций

От растенията най-богати на силиций са копривата и глухарчето.  Силицият е важен структурен елемент за  човешкото тяло, тъй като укрепва съединителната тъкан и има отношение към  развитието на костната система. Той съдейства за здрави и гъвкави стави и доказано- за красотата на нашата коса, нокти и кожа.
Силицият в организма намалява с течение на възрастта, но чрез минералните води, които го съдържат, може да се балансира неговото ниво.

Силицият има важната функция да подпомага изхвърлянето на токсините от организма.

Известно е, че богатата на силиций минерална вода подпомага отделянето на токсичния алуминий от тялото чрез бъбреците. Алуминият е широко използван в съвремието и е определян като един от виновниците за болести като Алцхаймер, аутизъм, деменция, Паркинсон. Огледайте се в домакинството- ще откриете алуминият в кенчетата за бира ,в домакинското фолио за печене, в еднократните чинийки, а вероятно ползвате и някои стар чайник.

Превенция на костни деформации

Силицият безспорно е важен в подпомагането на калция за растежа и поддържането на ставите и костите.
Изключвайки наследствеността, недостигът на силиций може да бъде сред причините за косопад.

Храни, съдържащи силиций: ябълки, грозде, круши (особено обелките на тези плодове), портокали, тиква; зърнени храни, овесени ядки, бадеми, сурово зеле, моркови, лук, краставици, чесън, зелен лук, фъстъци, риба;
растения и билки, богати на силиций са коприва, хвощ, подбел.

Флуор

Флуорните води са препоръчителни при бременност, кърмене и при растежа на зъбките на децата и за здрав зъбен емайл. Те са подходяща превенция срещу кариес.

 
Всички оферти
ул. "Търговска" 17 07447 2120 hoteldobrinishte@yahoo.com
Банкет за 8 Март в механа Добринище
Зимата е изпълнена с празнични поводи, но сред всички особено се откроява 8 МАРТ- Международният ден на жените. Със своя капацитет от 200 места, механ...
Ски писта Безбог е отворена за скиори
През последните дни снежната покривка се увеличи и цялта писта Безбог се обработва без Стената. Детската писта работи и сега е момента да качите своет...
Обядвайте на междинна станция на лифта
    Уютна и топла, малката чайна предлага всеки ден прясно приготвени супи и чорби. Покрай огъня на камината можете да се стоплите или да ха...
Планинска застраховка през 2020 година
Тарифите на планинската застраховка се запазват. Застраховка може да бъде направена на касата на начална станция на лифта при хижа Гоце Делчев. ЗАСТРА...